Műköröm

Műkörömépítési technika alapanyagainkkal könnyedén

 

Hogyan lesz egy műköröm tartós és szép?

A megfelelő és precíz előkészítés a kulcsa a tartósságnak.


Élőszőr is a letapadt bőrt bőrfeltoló kaparóval kaparjuk fel a körömlemezről, mivel ha ezt az első lépést kihagyjuk máris fennáll a veszély, hogy a műkörmünk fel fog levegősödni. Körömágyunknál a felesleges bőrt vágjuk le bőrvágó ollóval.Ez után jöhet a bolyhozás. Bolyhozáshoz használhatunk 150-es és 180-as reszelőt is. Nem kell rányomni a reszelőt, csak finoman ügyelve arra, hogy a köröm teljes felülete a végén matt legyen! 

                                                      Reszelőinket ide kattintva tekintheted meg.

Bolyhozás után eltávolítjuk a portalanító kefével a por, majd jöhetnek az előkészítő folyadékok amelyek mind levegőre száradnak meg. 
Első a Nail Prep. Második a Primer.
Megoszlanak a vélemények, hogy ki milyen primert használ, savasat vagy savmenteset. A savas primert kifejezetten problémás körmöknél ajánlják csak. Ám Én leginkább erre esküszöm.
Ha valaki pedig a legtökéletesebbre törekszik lehet a savas után savmentes primert is használni.

Előkészítő folyadékainkat ide kattintva találjátok meg.  

Ez után jöhet a sablon felhelyezés. Ügyeljünk arra, hogy a sablon tökéletesen illeszkedjen a körmünkhöz, ha kell vágjuk formára. Az első uv/ledre kötő anyag amit használni fogunk a base gél lesz. És most előkészíthetjük a zselét is mivel olyan technikát osztok meg ahol egy lépést meg spórolunk!

Használhatunk clear illetve színezett építő zselét is. Színezett, rózsaszín építőzselénél sokkal egyenletesebb lesz a szín ha teli színt akarunk készíteni és sokkal jobban látjuk a műköröm építéskor az anyagfelvitelt.

Odoo • Kép és szöveg

Jelly Builder Géleink puding állagú, se nem híg, se nem túl sűrű építő zselék, amely tökéletes választás építéskor és töltéskor is.


 Felvisszük a base gélt vékonyan a saját körömlemezre, majd az építőzseléből kiveszünk egy nagyon pici gombócot, majd lehelyezzük a sablonra a körmünk szabadszéle mellé. Ekkor kialakítjuk a kívánt hosszt és formát,  a base gélt és az építő zselét egy picit egybe dolgozzuk a találkozásuknál. Köttetjük. Levesszük a sablont a körmünkről, majd következő lépésként a köröm teljes felületére rakunk egy nagyobb gombócot és eldolgozzuk úgy, hogy a körmünknek szép íve legyen. Segítségként emeljük fel az ujjunkat és nézzük meg oldalról. Olyankor nagyon jól látni, hogy hova kell még anyag vagy hol kell még jobban eldolgozni.Ügyeljünk rá, hogy ne legyen se túl vékony, se nem túl vastag. (FONTOS! egyenként haladjunk a körmökkel, így tuti nem fog elfolyni!)  Köttetjük.

Köttetés után fixálóval áttörölgetjük, majd átreszeljük és átbufizzuk, így megszüntetjük a köröm egyeletlenségeit.

Portalanítunk, felvisszük a kívánt színt a köröm felületére.

Fedjük fényzselével.