Unikornis effekt - hogyan csináld?

Hogyan készítsünk unikornis hatást körmeinkre? A Palota Nails termékei kiválóan alkalmasak a trendi, unikornis témájú díszítésekhez is.

 
 

Ebben a videóban egyszerre kerül bemutatásra az ecsetes ombre technika CANNI gél lakkokkal, 3D minta készítése a népszerű sűrű CANNI Base Coat Thick segítségével, valamint fénypor használata 3D-s felületen.

A CANNI kiváló minőségű gél lakkjai közül kiválasztottam három színt, egy világos és egy ennél sötétebb rózsaszínt, illetve egy kékes árnyalatot. Ezek gyönyörűen pigmentált, tökéletes fedőképességgel rendelkező gél lakkok.

Odoo - Sample 2 for three columns


Odoo - Sample 1 for three columns


Odoo - Sample 3 for three columns


A három színt egymás alá felkentem a tipre. A szokásosnál több anyagmennyiséget használtam, hogy az ecsettel szépen össze lehessen dolgozni a színeket. Erre a feladatra a Moyra ombre ecsete tökéletes választás. Először fentről kezdtem egymásba "húzni" a színeket, ezzel már egyből sikerült átmenetet képezni. Ha ezzel megvagyunk, már csak finom, óvatos érintgetésekkel haladjunk mindig oldalirányosan, ezzel tökéletesítsük az átmenetünket. Fontos, hogy az ecsetből sűrűn kitöröljük a felesleges anyagot. 

Odoo • A picture with a caption

Miután elkészült az első réteg, lámpába tettem egy percre. Ezután még egy réteget vittem fel a színekből és megismételtem a folyamatot az ecsetemmel. Még egy perc a lámpába és máris készen van a mintánk alapja. Lámpából a Sun X5 Max nagy teljesítményű LED lámpát használom, ami mindig szupergyors és egyenletes kötést biztosít.

Odoo • A picture with a caption

Az elkészült ombre alapra visszük fel a vonalakat a  sűrű CANNI Base Coat Thick segítségével. Ez a sokszínű base gél 3D minták készítésére is alkalmas.

Odoo • A picture with a caption

A csíkokat a Moyra 00-ás ecsetével készítettem el. Félúton betettem villám köttetni, hogy el ne folyjon a mintám. Ezután 2 percig lámpáztam a tökéletes eredmény érdekében.

Odoo • A picture with a caption

Mivel egy ragacsos felületet kaptunk, a fénypor használata előtt át kell kenni az mintánkat egy fixálásmentes fényzselével. Erre a célra tökéletes a Venalisa Top coat. Itt figyelni kell arra, hogy nagyon vékony réteggel dolgozzunk, a felesleges anyagot húzzuk ki a mélyedésekből. 

Odoo • A picture with a caption

Fedés után 30 másodpercre helyeztem lámpába. Ilyenkor még nem köt ki teljesen az anyag, kicsit "nyikorgós" marad a tapintása. Ebbe tudjuk szépen beledörzsölni a fényport, egy applikátor segítségével. Bármilyen port használhatunk, ami nem túlzottan pigmentált, hogy ne takarja el az alapszíneinket. Miután elkészültem ezzel a lépéssel is, puha szőrű kefével portalanítottam a mintámat. Abban az esetben, ha vendégen dolgozunk, kenjük be a köröm végét savmentes primerrel a tartós eredmény érdekében. Utolsó lépésben újra fedtem a mintát vékony rétegben a fényzselémmel, majd lámpába tettem és 1 perc alatt készre köttettem.

Írta: Takó Nikolett

Várásolj Te is profi alapanygokat webshopunkban!